Η πόλη της Ηγουμενίτσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τον πιο πρωτότυπο και συνάμα συγκινητικό τρόπο.

Της Νεφέλης Σκαρλίδου*

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας «έντυσε» τις βιτρίνες των μαγαζιών της με μηνύματα στήριξης στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

12310546 10207982819947689 1371380803027898758 n

«Δεν είμαι αυτό που μου συμβαίνει είμαι αυτό που επιλέγω να γίνω», «Ένας κόμπος δεν λύνεται, τραβώντας από τις δυο πλευρές», «Η προκατάληψη είναι η χειρότερη μορφή αναπηρίας», είναι λίγα μόνο από τα μηνύματα υποστήριξης που φιλοξενούνται από τη Δευτέρα στις βιτρίνες κεντρικών καταστημάτων της Ηγουμενίτσας.

Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του συλλόγου Στοργή που δραστηριοποιείται στο νομό Θεσπρωτίας από το 1992, που θέλει μέσα από αυτή την ενέργεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στην κατάργηση του ρατσισμού έναντι στα άτομα με αναπηρία.

Ένα μεγάλο μπράβο για τη συνεισφορά τους αξίζει και στους διακοσμητές που δημιούργησαν τις πολύ όμορφες βιτρίνες. Η Βασιλική Πάντου, η Όλγα Διαμάντη, ο Γιώργος Κάτσιος και ο Ανδρέας Παπαδημητρίου έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην πρωτότυπη δράση.

Ποια είναι η «ΣΤΟΡΓΗ» και ποιους εκπροσωπεί

Ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1992 με σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων των παιδιών με Αναπηρία και τη συμπαράσταση στα προβλήματά τους. Σήμερα συμμετέχουν στη « ΣΤΟΡΓΗ» πάνω από 100 μέλη (γονείς και φίλοι).

Στο σύλλογο εκπροσωπούνται όλες οι κατηγορίες ατόμων με Αναπηρία: τυφλοί ή άτομα με προβλήματα όρασης, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με προβλήματα ακοής ή κωφοί, άτομα με μεσογειακή αναιμία, καθώς και οι γονείς ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοεκπροσώπησης όπως άτομα με νοητική στέρηση, αυτισμό , βαριές ψυχοσωματικές, κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες.

*πηγή: www.newsbomb.gr