Η συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας Κώστας Κατσάνος

DODONI_POLEITAI

DODONI_POLEITAI“Φτωχοί μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι ο δίκαιος αγώνας μας για το απλήρωτο γάλα δέχεται πυρά από την διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ..Με την στήριξη της κυβέρνησης ο επιχειρηματικός όμιλος απειλεί και εκβιάζει. Φοβάται τις αντιδράσεις, θέλει  να μην διαμαρτυρόμαστε, ελπίζει να μην διεκδικούμε .Για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι οι φτωχοί μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε το αυτονόητο,  να πληρωθούμε  εδώ και τώρα. Μας χρωστά δεν της χρωστάμε. Δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. 

Είναι κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας για την θετική έκβαση του αγώνα, για να πάρουμε τα λεφτά μας τώρα, να μην ξαναπέσουμε στις  τρικλοποδιές που για ακόμη μια φορά βάζουν στον αγώνα  οι Ενώσεις και ένα συντονιστικό φάντασμα,  μαζί με μεγαλοκτηνοτρόφους και  αγροτοσυνδικαλιστές που θέλουν άλλο αφεντικό. Αυτοί που συμμετείχαν και στήριζαν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, σήμερα μιλάνε  για “κακό” μάνατζμεντ,  δίνουν συμβουλές στον βιομήχανο για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών.  Θέλουν να ξεστρατίσουν τον δίκαιο αγώνα μας για το απλήρωτο γάλα, θέλουν να εμποδίσουν την οργάνωση της πάλης απέναντι στην πολιτική που συγκεντρώνει γη και παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών, επιχειρηματικών ομίλων.

 Το περιεχόμενο της αυριανής κινητοποίησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευτεί από αυτούς που έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα και τώρα διαμαρτύρονται για την σφαγή. Δεν πρέπει να αποτελέσει βήμα  διαλόγου  για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους όλοι αυτοί, αιρετοί  και βουλευτάδες των βιομηχάνων που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ξεκλήρισμα μας, για να αποσπάσουν τελικά την συμφωνία μας στην πολιτική της απλήρωτης παραγωγής και όχι μόνο.

Όλοι αύριο στην προσυγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Ζίτσας και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στις 11 το πρωί  Απαιτούμε να μπουν τα λεφτά τώρα, ούτε μέρα καθυστέρησης για το γάλα που παραδίδουμε.”