Η Υγεία στον… πάγο!

Η πρώτη Δευτέρα του χρόνου βρίσκει κλειστά τα φαρμακεία λόγω απεργίας των φαρμακοποιών και σε απεργία τετραήμερη τους ιατρούς του ΙΚΑ και τους Ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

Όσο για τον νέο ΕΟΠΥΥ: Μάλλον η στελέχωσή του με γιατρούς προψωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, αφού στην εφαρμογή του νέου μέτρου έχουν αντιδράσει στο σύνολό τους οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας!

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ενημερωθεί μέσω του 184 ή των ΚΕΠ ή από τις ιστοσελίδες του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, μιας και το καινούργιο ταμείο δεν έχει δικό του ιστοχώρο, για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ της ειδικότητας που τον ενδιαφέρει, στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να προστρέξει γιατί υπάρχει πλαφόν 50 ασθενών ανά εβδομάδα στον συμβεβλημένο ιατρό. Αν ο ιατρός έχει συμπληρώσει το πλαφόν θα πρέπει να προστρέξει στον επόμενο που δεν έχει συμπληρώσει και ου το καθεξής.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι ότι δεν υποχρεούνται να καταβάλουν στους συμβεβλημένους ιατρούς καμιά πρόσθετη αμοιβή.  Στην περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον χρήματα από τον Ιατρό οφείλουν να καταγγέλλουν άμεσα το περιστατικό.

Στην λίστα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην  Ηγουμενίτσα μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται 15 μόνο ιατροί:

1 γαστρεντερολόγος, 1 Καρδιολόγος, 2 Γυναικολόγοι, 1 Νευρολόγος , 2 Ορθοπεδικοί, 2 Ουρολόγοι , 3 Πνευμονολόγοι και 3 Ωτορινολαρυγγολόγοι και 1 και μοναδικός Γενικός Ιατρός στην Παραμυθιά!

Είναι σαφές ότι λείπουν πολλές ειδικότητες, όπως του παθολόγου, του παιδιάτρου, του οφθαλμίατρου κλπ, που είναι και από τις πιό συχνά… αναζητούμενες από τους ασφαλισμένους!