Θέλουν να πάρουν την έδρα Σχολής του ΤΕΙ από την Ηγουμενίτσα

igmdimarxeio

igmdimarxeioΠόλεμος μεταξύ Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ξεσπά τις τελευταίες ώρες με αντικείμενο την έδρα της Σχολής Διοίκησης κι Οικονομίας.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με αφορμή δημόσια τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, ότι αγωνίζεται για τη μεταφορά της έδρας στην πόλη του.

Κι ακολούθησε μία σκληρή ανακοίνωση από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος ζητά από τον κ. Ιωάννου να ανακαλέσει.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ηγουμενίτσας σημειώνει:

Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Αντιπερειφερειάρχη Πρέβεζας περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα που είναι σήμερα.

Ευελπιστούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν, στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος της Πρέβεζας, αποτελούν προϊόν ευφορίας της στιγμής και δεν αντικατοπτρίζουν την ενιαία πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για την ισόρροπη ανάπτυξη.

Η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσας και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα.

Σε αυτό ως Δημοτική Αρχή είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και δε θα ανεχθούμε από κανένα, να αποδημήσει καμία εκπαιδευτική μας βαθμίδα.

Καλούμε δε, όλους τους Θεσπρωτούς να μην αφήσουν καμία παρόμοια προκλητική δήλωση αναπάντητη καθώς και τον φίλο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει.”