Θεσπρωτικά αιτήματα στο περιφερειακό συμβούλιο από την ”Ήπειρος Τόπος να Ζεις”

epirus-topos

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου για την άμεση προώθηση από την εταιρία «Εγνατία Οδός» αφενός της μελέτης για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα και αφετέρου την ολοκλήρωση του κόμβου της Γκρίκας, ζήτησαν, με έγγραφο αίτημα που υπέβαλαν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος  Τόπος Να Ζεις» Γρηγόρης Τζιοβάρας και Αθηνά  Ιωάννου.

Ειδικότερα, στο έγγραφο που απηύθυναν  προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου,  αναφέρονται τα εξής:

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει εκφράσει διάθεση να αναλάβει την επίβλεψη και το συντονισμό της εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του οδικού άξονα που ενώνει την Ηγουμενίτσα με τα ελληνοαλβανικά σύνορα (Μαυρομάτι Σαγιάδας).

Σε εκκρεμότητα επίσης βρίσκεται το ζήτημα του κόμβου Γκρίκας για την είσοδο και έξοδο στο ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας.

Αιτούμεθα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να τεθεί ως θέμα συζήτησης για να εκφραστεί η βούληση της Περιφέρειας Ηπείρου να προωθηθούν τα δύο αυτά ζητήματα».

Το αίτημα των δύο συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας υποστήριξε προφορικά και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος κάλεσε τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να το προωθήσει άμεσα.Ο κ. Καχριμάνης υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.