Θρήνος στην Πάλαιρο για τους δώδεκα νεκρούς

Αναποδογυρισμένο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλαιρος Λευκάδας, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής.

Από τους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό, δώδεκα εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων, τέσσερα παιδιά από τριών έως έξι ετών, ενώ 15 διασώθηκαν.

Οι 15 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες στις αρχές, στο σκάφος -μήκους περίπου έξι μέτρων- επέβαιναν και άλλοι.

Σύμφωνα με αναφορές από το Λιμενικό που επικαλείται το Reuters, οι μετανάστες κάλεσαν από κινητό αριθμό έκτακτης ανάγκης επειδή το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο.

Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών, πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Σε εξέλιξη, επίσης βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στη διάθεσή τους, οι Αρχές, καταλήγουν ότι είναι κλεμμένο.