Θ. Πιτούλης: αισιόδοξος για ανάκληση της απόφασης για τα ασφαλτικά

psaria

Αισιόδοξος, ότι η απόφαση της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εγκατάσταση της μονάδας ασφαλτικών και αποθήκευσης μαζούτ στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες, θα ανακληθεί, εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ των Ιωαννίνων.

Δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή της απόφασης που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα και ενώ αναμένεται η έκθεση της ειδικής γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, που έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο, ο Θ. Πιτούλης χαρακτήρισε ολίσθημα την υπογραφή της απόφασης, προσθέτοντας ότι δεν… ήταν τυχαίο ότι όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν αρνητικές.
Από την άλλη ωστόσο επισήμανε και την αδήριτη ανάγκη για την Θεσπρωτία και να υπάρξουν επενδύσεις, αλλά κυρίως να δημιουργηθούν οι υποστηρικτές δομές για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Έτσι, τόνισε πως το τελευταίο που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν, να είναι το πολιτικό και εκλογικό κόστος. «Ήταν ολίσθημα η υπογραφή της απόφασης, όμως έχω την ελπίδα ότι θα ανακληθεί. Θα πρέπει φυσικά να δούμε και να ζητούμε τις επενδύσεις, όμως αυτό είναι πρωτίστως θέμα της αυτοδιοίκησης. Προφανώς και υπάρχει ανάγκη να γίνουν και οι αποθήκες των καυσίμων και τα ασφαλτικά, γιατί το τρίτο σε σημασία λιμάνι της χώρας, χρειάζεται υποστηρικτικές δράσεις. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όμως τις φοβίες για το εκλογικό κόστος και να δώσουμε λύσεις μέσα από τη συνεργασία», σημείωσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πιτούλης δε θέλησε αρχικά να σχολιάσει την αρνητική καταρχάς θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση της μονάδας στη θέση «Γωνιά» παρότι συμπεριλαμβάνεται στο ΓΠΣ της πόλης.
«Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον δήμαρχο, που εκφράζει τη θέση του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η προσωπική μου θέση όμως ως δήμαρχος ήταν ότι μπορεί να εγκατασταθεί η μονάδα στη θέση «Γωνιά». Εγώ είχα προτείνει άλλωστε την ίδια θέση και για το φυσικό αέριο, όμως δεν εισακούστηκα για διάφορους λόγους. Πιστεύω πάντως ότι θα βρούμε λύσεις, εφόσον συζητήσουμε από μηδενική βάση», κατέληξε.

Πηγή: ele.gr