Ισόβια στην κόρη, αθωώθηκε η μάνα για τη δολοφονία του συνοριακού στο Μαυρομάτι

ASTYNOMIA MAYROMATIΣε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε για την δολοφονία του συνοριοφύλακα στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας η 42χρονη κουνιάδα που σκότωσε τον άτυχο 37χρονο μαζί με την 60χρονη μητέρα της πριν από 1,5 χρόνο.

Η 60χρονη ωστόσο αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων για την ενοχή της.

Πριν 1,5 χρόνο, ο 37χρονος συνοριοφύλακας βρέθηκε δολοφονημένος στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τότε η 42χρονη κουνιάδα του θύματος και η 60χρονη πεθερά ομολόγησαν πως σχεδίασαν και εκτέλεσαν το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Όπως ισχυρίστηκαν για οικονομικές διαφορές τον χτύπησαν με πέτρες, ενώ η 42χρονη τον πυροβόλησε 4 φορές με ένα πιστόλι. Όπως είπαν, μετά τους πυροβολισμούς ο άτυχος συνοριοφύλακας εξακολουθούσε να αναπνέει. Έτσι σήκωσαν μια πέτρα και τον αποτελείωσαν συνθλίβοντας το κρανίο του.

Συνελήφθησαν δύο ημέρες αργότερα και προφυλακίστηκαν.

Σήμερα η μία, η μητέρα, είναι ελεύθερη, ενώ η κόρη που καταδικάστηκε σε ισόβια άσκησε έφεση.

Στην κατάθεση του, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θ. Βουγιουκλάκης αποκάλυψε στοιχεία που ενοχοποιούσαν τη 42χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την διάρκειά της ακροαματικής διαδικασίας, ο 37χρονος αστυνομικός από την Κόνιτσα που υπηρετούσε στην Ηγουμενίτσα είχε χάσει από ανίατη ασθένεια τη σύζυγό του με την οποία είχε αποκτήσει ένα παιδί.

Όλοι μαζί διέμεναν σε αγροτικό σπίτι στην περιοχή Κιοσέικα Θεσπρωτίας. Τη μοιραία μέρα, οι δύο γυναίκες πραγματοποιούσαν κτηνοτροφικές εργασίες, με τη βοήθεια του υπαρχιφύλακα. Όταν έφτασαν κοντά στους στάβλους κι ενώ η πεθερά του θύματος απομακρύνθηκε για λίγο, η 42χρονη με τον κουνιάδο της ξεκίνησαν καβγά για οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η κουνιάδα του θύματος, πρώτος ο συνοριοφύλακας πήρε πέτρα και τη χτύπησε στο κεφάλι. Το ίδιο έκανε και εκείνη. «Φρόνιμα, θα βγάλω όπλο» φέρεται να της είπε ο αστυνομικός. Πάνω στην έντονη λογομαχία, το κακό δεν άργησε να συμβεί…