Ιωάννινα: Επιχείρηση της Ασφάλειας σε λέσχη. Εμπλέκεται πρώην αστυνομικός

elas
elasΦρένο στη λειτουργία παράνομης λέσχης τυχερών παιχνιδιών έβαλε, η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ άλλοι δύο αναζητούνται. Ανάμεσα στους δύο που κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είναι ένας πρώην αστυνομικός.

Πρόκειται για αστυνομικό που είχε αποταχθεί από το σώμα, πριν πέντε χρόνια περίπου. Τότε είχε παραπεμφθεί για πέντε κακουργηματικές πράξεις, είχε αθωωθεί, όμως τέθηκε εκτός σώματος της ελληνικής αστυνομίας με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας, έγινε στην Ανατολή Ιωαννίνων, σε κατάστημα που λειτουργούσε ως καφετέρια.
Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος και τρία ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold ‘ em, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 33, 64 έως 35 ετών.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε άλλο χώρο του καταστήματος ήταν εγκατεστημένοι έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια».

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διαχειρίζονταν τους παραπάνω υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των υπολογιστών με ασύρματο τηλεχειριστήριο, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, ώστε να εμφανίζουν απλά σελίδες διαδικτύου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

• έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• δύο (2) φορητοί υπολογιστές
• ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
• ογδόντα τέσσερις (84) τράπουλες
• έξι (6) ζάρια και (364) μάρκες πονταρίσματος
• το χρηματικό ποσό των (765,90) ευρώ
• μία (1) ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος συσκευών κινητών τηλεφώνων
• ένα (1) ασύρματο τηλεκοντρόλ ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών
• πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων και εκτυπώσεων με κέρδη, μονάδες πονταρίσματος και στοιχεία πελατών- παικτών.

Ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε μετατρέψει την καφετέρια σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται ενώ αναζητείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος».