Ιωάννινα: Νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΟ Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Μανταλόβας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Ο κ. Μανταλόβας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του στο κρίσιμο πόστο που αναλαμβάνει.

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν λόγω του ζητήματος που έχει ανακύψει στην ταμειακή υπηρεσία αλλά και λόγω των αντικειμενικών και σοβαρών προβλημάτων που απορρέουν από τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με τη συνεργασία όλου του δυναμικού της Οικονομικής Υπηρεσίας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών. Πυξίδα μας στην κατεύθυνση αυτή είναι η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης», αναφέρει στη δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΝΗ

Σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους οφείλεται η παραίτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Βίνη, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου. Διευκρινίζεται ότι εξ αιτίας της μη εφαρμογής των στοιχείων της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, ο αριθμός των αντιδημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους επτά. Από αυτούς οι πέντε είναι έμμισθοι και οι δύο άμισθοι.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών πρέπει να υπογράφει εντάλματα και επιταγές, ήταν επιβεβλημένη μία παραίτηση ώστε να ακολουθήσει ο ορισμός.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βίνη που διευκόλυνε την κατάσταση αυτή και τόνισε πως «απέδειξε στην πράξη ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τίτλος αλλά η προσφορά και το έργο».