Ιωάννινα: Πιστώσεις για το αποχετευτικό στο νησί

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΣτην έγκριση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού και να καταστεί εφικτή η σύνδεση του με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μετά από αρκετά χρόνια και τεράστιες ολιγωρίες του παρελθόντος ένα μείζον πρόβλημα για την περιοχή.

Το αποχετευτικό δίκτυο στο νησί είχε κατασκευαστεί πριν από δεκατρία χρόνια όμως δεν τέθηκε μέχρι τώρα σε λειτουργία λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει.

Με την μελέτη που εκπόνησε η ΔΕΥΑΙ και το έργο που δρομολογείται θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα αυτά και θα καταστεί εφικτή η σύνδεση του οικισμού με τον βιολογικό καθαρισμό.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκέκας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άρης Λιούμπος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την διάθεση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την επισκευή του αποχετευτικού συστήματος του νησιού. Ευχόμαστε, ύστερα από παλινωδίες και αδιαφορία ετών να δοθεί λύση στο πρόβλημα που όχι μόνο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού αλλά επιβαρύνει και το περιβάλλον».