Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

nosfi

nosfiΓια την ερχόμενη εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης ΥΠΕ.
Και όπως έχει γίνει γνωστό, στην πρώτη αυτή συνεδρίαση πρόκειται να ασχοληθεί με τα ακανθώδη θέματα των επίορκων ιατρών που επέστρεψαν στην εργασία τους εκμεταλλευόμενοι τα «παραθυρτάκια» του Νόμου Κατρούγκαλου. Δύο τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν και τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Πρόκειται για έναν οφθαλμίατρο στην Άρτα, ο οποίος είχε συλληφθεί για χρηματισμό τον περασμένο Ιανουάριο και για έναν γυναικολόγο στους Φιλιάτες, ο οποίος έχει καταδικαστεί, επίσης για χρηματισμό.

Η μη λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου, δημιούργησε αρκετά παράδοξα, με ποιο χαρακτηριστική την περίπτωση του γυναικολόγου ο οποίος αν και έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, επέστρεψε… αυτοδίκαια στην υπηρεσία του, αφού ο χρόνος της προσωρινής αργίας παρήλθε, εφ’ όσον δεν υπήρχε απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου για την οριστική του παύση.
Προκαλώντας έτσι αναστάτωση στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα των Φιλιατών, όπου ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί, τον τελευταίο μήνα αναρωτιούνται…  πως με δεδομένη την  τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί κάποιος να συνεχίζει, να παρέχει υπηρεσίες στο Δημόσιο!
Πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος και μετέχουν ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φώτης Βάββας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, και δύο πανεπιστημιακοί γιατροί του Νοσοκομείου Πατρών.