Και νέα παγκόσμια διάκριση για την Αλ. Τσιάβου

tsiavou

Τον τίτλο του κορυφαίου πληρώματος στον κόσμο για το 2011 κέρδισαν οι αθλήτριες Αλ. Τσιάβου-Χρ. Γιαζιτζίδου και κορυφαίος προπονητής ο Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Με διπλή παγκόσμια διάκριση κλείνει η χρονιά για την ελληνική κωπηλασία αφού το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχθηκε το καλύτερο γυναικείο πλήρωμα στον κόσμο καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2011 όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 11/11 η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνες κωπηλάτες κερδίζουν αυτή τη διάκριση ενώ για τον Τζιάνι Ποστιλιόνε που βρίσκεται από το 2005 στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο αφού και το 2006 , πάλι ως προπονητής της Ελλάδας είχε αναδειχθεί κορυφαίος στον κόσμο.

Για την σπουδαία διάκριση μίλησαν οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης  και ο Ιταλος Ομοσπονδιακός:

Αλεξάνδρα Τσιάβου: “Πίστευα ότι θα είμαστε στα τρια κορυφαία πληρώματα . Νιώθω ήδη την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπό μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει ποτέ Έλληνας κωπηλάτης. Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία”

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: “Είναι μεγάλη τιμή για μας . Πίσω απο αυτό τον τίτλο βρίσκονται όλοι όσοι μας πιστεύουν , όσοι μας ψήφισαν. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζω το 2012 να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας και τις δικές τους”.

Τζιάνι Ποστιλιόνε : “Είναι πολύ μεγάλη τιμή να κερδίζω αυτό τον τίτλο για δεύτερη φορά στην καριέρα μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά τα χρόνια , όχι για κάποιο μετάλλιο αλλά για τα αποτελέσματα  σε άνδρες και γυναίκες που αποδεικνύουν την ποιοτική δουλειά που γίνεται με ελάχιστους αθλητές. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν  αυτά τα χρόνια. Η δουλειά του αρχιπροπονητή δεν είναι μοναχική. Δεν δουλεύω μόνο με τους αθλητές αλλά και με παθιασμένους προπονητές . Η ομάδα που έχω στην Ελλάδα είναι πραγματικά εξαιρετική. Τους ευχαριστώ όλους”.  

Για τα ονόματα που έθεταν υποψηφιότητα για τους τίτλους τον κορυφαίων του 2011 ψήφισαν 2000 άνθρωποι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και στη συνέχεια την τελική απόφαση πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της FISA.

Κορυφαίο ανδρικό πλήρωμα αναδείχθηκε η δίκωπος άνευ της Νέας Ζηλανδία με τους Έρικ Μάρει και Χαμισ Μπόντ και κορυφαίο ΑΜΕΑ πλήρωμα η σκιφίστρια της Ουκρανίας Άλα Λουσένκο.

Με ανακοίνωσή τους, το Διοικητικό συμβούλιο του Ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας, οι προπονητές, οι συναθλητές και οι συναθλήτριές της, συγχαίρουν την Αλεξάνδρα και της εύχονται πρώτα να είμαστε καλά, του χρόνου να πανηγυρίσουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από το Λονδίνο.

πηγή: contra.gr