Και οι εκπαιδευτικοί αντιτίθετοι σε ανάθεση σε ιδιώτη δράσεων της κυκλοφοριακής αγωγής!

sxoleio

sxoleioΜετά τη Λαϊκή Συσπείρωση που με δημόσια ανακοίνωση εξέφρασε την αντίθεσή της στην ανάθεση σε ιδιώτη δράσεων του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Ηγουμενίτσας και παρ’ όλη την απάντηση της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, με την οποία διευκρινίζονταν οι ενέργειες για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί ιδιώτης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσπρωτίας, εκφράζει την αντίθεσή του. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της Σχολικής Επιτροπής​ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας βάση της οποίας ένα σημαντικό ποσό, άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, θα δοθεί σε ιδιώτη επιχειρηματία για τη συμβολή του στην υλοποίηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής.
Θυμίζουμε ότι τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων (θέρμανση, γραφική ύλη κτλ.) και στοιχειωδώς ανταποκρίνονται σ’ αυτό.
Η υλοποίηση προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές μας είναι απαραίτητη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας (σύλλογοι διδασκόντων, τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων), σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσπρωτίας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας (π.χ. επαναλειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής) όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί.
Ζητούμε να ανακληθεί η σχετική απόφαση της σχολικής επιτροπής και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί όπως αναφέρουμε παραπάνω.

Ηγουμενίτσα 10/11/2016

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ