Και πάλι… διαρροές στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου;

xyta_karboynari2

xyta_karboynari2Για υπερχείλιση κάνουν λόγο οι επίσημες πηγές προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη διαρροή υδάτων για μια ακόμα φορά από το κύτταρο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του paramythia on line, το κύτταρο, για μια ακόμη φορά δεν άντεξε και υγρά υπολείμματα από σκουπίδια κάλυψαν τη γύρω περιοχή!

Η paramythia-online.gr, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα «έφαγε πόρτα» από τους υπευθύνους του ΧΥΤΑ και δεν της επετράπη η είσοδος και η βιντεοσκόπηση του κυττάρου, το οποίο μετά την «υπερχείλιση», θαυματουργά και με βυτία… εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων και χωρητικότητας, άδειασε!

Πάντως σε δηλώσεις τους κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι «Υπήρχε διαφυγή λυμάτων από το κύτταρο του ΧΥΤΑ, από το απόγευμα της Κυριακής». Πιθανολογούν δε, πως διέφυγαν από την βάση του κυττάρου, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Δήμαρχος Πάργας κ. Νάστας, αντίθετα, δηλώνει πως δεν υπάρχει «Κανένα πρόβλημα με το ΧΥΤΑ. Βυτιοφόρα μεταφέρουν βάσει διαδικασίας τα λύματα για να μην υπάρξει υπερχείλιση».

Η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραϊμη – Μπότση σημειώνει πως «Ενημερώθηκε για πρόβλημα υπερχείλισης, ωστόσο δεν το εξακρίβωσε κατά την παρουσία της εκεί».

*φωτό αρχείου