Και πάλι η λάσπη κάλυψε την Ηγουμενίτσα!

alaspi ig1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μία πόλη κάτω από την λάσπη… Αυτή είναι η εικόνα που άφησε στην Ηγουμενίτσα, την πύλη της Ευρώπης, η σφοδρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου και χτύπησε την περιοχή με μεγάλη ένταση στην διάρκεια της νύχτας. Κατά διαστήματα μάλιστα συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση.

Η παραλιακή, η πιο κεντρική οδός της πόλης, μοιάζει με ένα ποτάμι λάσπης. Η κίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία, το λιμάνι παραμένει μέσα στα νερά, ενώ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και σπιτιών προσπαθούν να απομακρύνουν λασπόνερα που έφτασαν μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

alaspi ig2

Στην πόλη ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη θεομηνία τον Δεκέμβριο του 2014 όταν και τότε τα πάντα είχαν καλυφθεί από νερά και λάσπες.

Τρία χρόνια μετά οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται… Η πόλη βρέθηκε και πάλι στο έλεος της κακοκαιρίας με αρκετούς από τους κατοίκους να δίνουν από το πρωί της Κυριακής την μάχη για να απομακρύνουν τις λάσπες.

Άγιο είχαν εχτές το Σάββατο δύο γυναίκες οι οποίες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και κινούνταν στην περιοχή Καλάμι στον δρόμο Ηγουμενίτσα – Πλαταριά.
Την ώρα που περνούσαν από το σημείο, κατέβηκε χείμαρρος από το βουνό αποκόβοντας τον δρόμο, και στην προσπάθεια να τον αποφύγουν, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξαν σε γκρεμό.
Αδύνατη είναι η πρόσβαση στην Πέστανη από τη μεριά της Λάκκας, αφού η ορμή του νερού στο ρέμα της Λάκκας, κατάστρεψε α μέρος της τσιμεντένιας γέφυρας που ενώνει τις δύο όχθες του.
Πρόκειται για το ίδιο ρέμα που καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είναι αυτό που για ακόμα μία φορά έπνιξε στα λασπόνερα την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας.

Στον υπόλοιπο νομό Θεσπρωτίας, όπου επίσης εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας άνοιξε έγκαιρα το φράγμα του Ραγίου και έτσι αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στις παρακαλάμιες περιοχές.

alaspi ig3

alaspi ig4

alaspi ig6

alaspi ig7

alaspi ig8

alaspi ig9

Έπεται συνέχεια..

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και η νέα βδομάδα θα χαρακτηρίζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται και πάλι βροχές και καταιγίδες ενώ αναμένεται και χαλαζόπτωση.

Την Τετάρτη θα υπάρξει μία μικρή ανάπαυλα στην κακοκαιρία, η οποία θα επανέλθει Πέμπτη και Παρασκευή με νέες βροχές και καταιγίδες.