Και πέρασμα κοκαϊνης η Ήπειρος!

KAKABIA KOKAINHΣταυροδρόμι μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών παραμένουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Και δεν είναι μόνο τα παράνομα μονοπάτια που έχουν δημιουργήσει τα κυκλώματα, αλλά και οι επίσημες συνοριακές διαβάσεις από τις οποίες επιχειρείται να διακινηθούν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Πριν από ενάμισι μήνα περίπου οι τελωνειακές αρχές της Αλβανίας στην Κακαβιά είχαν μπλοκάρει περίπου τρία κιλά ηρωίνη και τώρα έρχονται να δώσουν ένα καίριο χτύπημα με την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαίνης.

Ένας 27χρονος Αλβανός, που ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, συνελήφθη λίγο πριν περάσει τα σύνορα καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δώδεκα κιλά κοκαίνης.

Τα ναρκωτικά, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τα καθίσματα ενός ΙΧ αυτοκίνητου μάρκας “Volkswagen”, με ελληνικές πινακίδες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις η κοκαΐνη θα διοχετευόταν στην αγορά της Αθήνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαϊμίρ Ταχίρι εξήρε την επιχείρηση της αστυνομίας που οδήγησε στην κατάσχεση 12 κιλών κοκαΐνης στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς.

Σε ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ο κ. Ταχίρι, δήλωσε ότι η αστυνομία είναι σε καλό δρόμο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτήν.

“Ρεκόρ επιτυχίας τα 12 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε τα τελευταία 23 χρόνια. Ευχαριστώ δημοσίως όλους τους αξιωματικούς και την Αστυνομική Συνοριακή Διεύθυνση Αργυροκάστρου για την εξαιρετική επιχείρηση. Αυτό είναι ένα μικρό επίτευγμα για την κοινωνία, αλλά μεγάλο για την αστυνομία σήμερα. Είμαστε σε καλό δρόμο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του κοινού στην αστυνομία” έγραψε ο κ. Ταχίρι.