Καταδικάστηκαν… αυτεπαγγέλτως (!!!) κτηνοτρόφοι για την κατάληψη στην ΑΤΕ!

dodoni2Πριν από μερικούς μήνες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, διαμαρτυρόμενοι τότε για την πολιτική του ξεπουλήματος τόσο της ίδιας της ΑΤΕ όσο και της Δωδώνης.

Εναντίον τους είχε υποβληθεί μήνυση με αποτέλεσμα η αγωνία και η ανησυχία για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο να τους οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Την Παρασκευή η οποία έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Η ΑΤΕ είχε αποσύρει τις κατηγορίες και η Πειραιώς, ως καθολικός της διάδοχος, δεν ήθελε καμία συνέχεια στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι των τραπεζών μάλιστα αποσύρθηκαν και δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.

Παρόλα αυτά, δύο από τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου καταδικάστηκαν για παρακώληση της κίνησης και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό μεταξύ των κτηνοτρόφων της περιοχής, ειδικά επειδή η καταδίκη ήρθε, παρότι η Τράπεζα δεν επιθυμούσε τη δικαστική εμπλοκή.

Μάλιστα πρώην στελέχη της Αγροτικής που παρέστησαν στο δικαστήριο, ανέφεραν πως αν τότε γνώριζαν ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν απέξω, μαζί με τους αγρότες, και όχι στα γραφεία τους που έγινε η κατάληψη.