Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι, πλημμύρες.. Η κακοκαιρία χτύπησε την Ήπειρο

Σοβαρά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου της περιοχής άφησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ήπειρο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Δρόμοι έκλεισαν, οι κατολισθήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχη για πρόχειρες προσβάσεις. Παράλληλα πλημμύρισαν εκτάσεις στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του Καλαμά ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα στην περιοχή του Φαναρίου από υπερχείλιση του Αχέροντα.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Παραμυθιάς. Δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών ενώ στο κέντρο της πόλης σημειώθηκε καθίζηση. Φαίνεται ότι στο σημείο υπήρχε υπόγεια σπηλαίωση, η οποία υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν.

Κλειστός ο δρόμος προς το νεκροταφείο Ηγουμενίτσας – Έπεσε τμήμα γέφυρας 

Προβλήματα άφησε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες δύο ημέρες την περιοχή, στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Από τα ορμητικά νερά που δημιούργησε η ισχυρή βροχόπτωση, υποχώρησε τμήμα της γέφυρας, πίσω από το γήπεδο Ηγουμενίτσας, που οδηγεί στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα.
Ο κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, ενώ για το θέμα είναι ενήμεροι, τόσο η πολιτική προστασία της Περιφέρειας, όσο και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
πηγή: epiruspost.gr,  thespro.gr