ΚΚΕ: Επικινδυνότητα Εθνικού δικτύου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας.

kke

kkeΤο Εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα και Αμφιλοχία με Λευκάδα και Πρέβεζα  γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τη ζωή των οδηγών. Μόλις πριν δύο μέρες έγινε νέο θανατηφόρο δυστύχημα στο ύψος του Ακτίου. Δύο ακόμη άνθρωποι ήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των νεκρών που έχουμε σε όλο το μήκος αυτού του οδικού δικτύου καρμανιόλα. Τα τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς και νεκρούς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο

Πρόκειται για οδικό δίκτυο χαραγμένο εδώ και δεκαετίες,  χωρίς ουσιαστικές συντηρήσεις, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Είναι τεράστιος ο όγκος των αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά γιατί συνδέει 7 νομούς με την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα (Αιτωλ/νία – Λευκάδα – Κέρκυρα – Θεσπρωτία – Πρέβεζα – Άρτα – Γιάννενα) και με τα Βαλκάνια. Επίσης σήμερα συνδέει και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου με Βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας Οδού.

Το παραπάνω οδικό δίκτυο έχει πολλές στροφές με μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει σε κανένα σημείο διαχωριστική νησίδα, με παντελή έλλειψη φωτισμού σε πολύ επικίνδυνα σημεία, ενώ έχουν φθαρεί και σε πολλά σημεία δεν φαίνονται οι διαχωριστικές γραμμές ιδιαίτερα σε επικίνδυνες στροφές. Η ποιότητα του οδοστρώματος σε πολλά σημεία είναι τόσο κακή που πολλές φορές τα προπορευόμενα αυτοκίνητα εκσφενδονίζουν πέτρες σε αυτά που ακολουθούν Οι πτώσεις βράχων και πετρών καθώς και οι διάσπαρτες λακκούβες δίνουν την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Το ΚΚΕ διεκδικεί κεντρικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό, με ασφαλείς δρόμους που θα είναι λαϊκή περιουσία χωρίς χαράτσια και διόδια, οδικά δίκτυα που θα υπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

·        Σε ποιες άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του παραπάνω Εθνικού δικτύου για να μην θρηνούμε νεκρούς;

·        Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου;