ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ

logo-vdella

Κλείνουν τμήματα και του ΤΕΙ Ιονίου, στα πλαίσια της συρρίκνωσης των Ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν θα δεχθούν φέτος νέους φοιτητές τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα αλλά και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα που κλείνουν στην ευρύτερη περιοχή είναι:

  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Αντίδραση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων. Πρόκειται για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα την Κεφαλονιά), το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα την Κεφαλονιά)και  το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα τη Λευκάδα). Ο κος Σπύρου χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος» την απόφαση αυτή του Υπουργείου τονίζοντας ότι «πλήττει όχι μόνο την Παιδεία στη χώρα μας, που, συνεχώς και με κάθε τρόπο συρρικνώνεται, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούσαν τα τμήματα αυτά.

Αποφάσεις,  που σχεδιάζονται στα κεντρικά γραφεία των υπουργείων, που δε λαβαίνουν υπόψη τη θέληση των πολιτών και των αιρετών του κάθε τόπου, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, αναφέρει ο κος Σπύρου υπογραμμίζοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και θα ζητήσουν από κοινού από το Υπουργείο Παιδείας, την κατάργηση της συγκεκριμένης απόφασης. Στο μεταξύ σε κοινή σύσκεψη καλεί το Βουλευτή, το Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους ο ανιτπεριφεριάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής σε μια ύστατη όπως αναφέρει προσπάθεια να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του θέματος.

Απάντηση ΥΠΕΠΘ σε ερώτηση Κουβέλη

Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων σε ερώτηση των βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Νίκου Τσούκαλη, για τη στελέχωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία, κατά το κόμμα, δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα: «Εκτός από τη διευκρίνιση της αναστολής προσλήψεων, πιθανότατα λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, ο αριθμός των 91 οργανικών θέσεων για το σύνολο του Ιδρύματος, δεν ερμηνεύει την ύπαρξη 120 ωρομίσθιων καθηγητών και μόνο 15 μόνιμων, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα τμήματα του ΤΕΙ Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τη συνέντευξη του Προέδρου του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια (29-3-2011). Φαίνεται να είναι απαραίτητη μία ανοικτή συζήτηση για περαιτέρω διευκρινήσεις, ώστε η άρση της αναστολής προσλήψεων, να βρει ξεκαθαρισμένο τοπίο και άμεση υλοποίηση της κατανομής των 91 οργανικών θέσεων».