ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω… μνημονίου

Παιδικός σταθμός Παραποτάμου

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν την π. Δευτέρα γονείς και κάτοικοι του Παραποτάμου, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού.

Ο παιδικός σταθμός του πρώην Δήμου Παραποτάμου δεν μπορεί να λειτουργήσει  εξαιτίας της συνταξιοδότησης και των τεσσάρων εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίες υπέβαλλαν σχετική αίτηση συνταξιοδότησης.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, επικαλούμενος τις οδηγίες του μνημονίου (1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις), δηλώνει αδυναμία προσλήψεων, ενώ μόνιμη παιδαγωγός για να αποσπαστεί εκεί…δεν περισσεύει κι έτσι ο σταθμός είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει!

Η προσωρινή λύση που προτάθηκε στους γονείς από το Δήμο Ηγουμενίτσας, είναι η μεταφορά κάποιων νηπίων στον Παιδικό Σταθμό του Καστρίου, με τους γονείς να πρέπει να αναλάβουν τη μεταφορά τους, πράγμα που δεν ικανοποίησε την αντιπροσωπεία γονέων που συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Βέβαια, ο Δήμαρχος συνέστησε υπομονή στους κατοίκους, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση, όμως μέχρι τότε οι γονείς θα πρέπει να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, ενώ από την άλλη πλευρά, ο παιδικός σταθμός του Καστρίου δεν μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των παιδιών του Παραποτάμου και αν δε βρεθεί άλλη λύση θα εξυπηρετηθούν μόνο τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται… ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν φέτος τουλάχιστον στο σπίτι με τους παππούδες… τις γιαγιάδες και όποιον έχει την καλή διάθεση!

Πάντως, ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός δεν είναι ο μόνος που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αφού ηλικιακά και λόγω… μνημονιακών και μεσοπρόθεσμων περικοπών το δρόμο της συνταξιοδότησης εξετάζουν αρκετοί παιδαγωγοί που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

ΙΚΑ Φιλιατών

Ανάμνηση αποτελεί από την 1η Σεπτέμβρη το παράρτημα του ΙΚΑ στους Φιλιάτες, αφού σταμάτησε να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και μετακόμισε τον εξοπλισμό του στην Ηγουμενίτσα, το ΙΚΑ Φιλιατών.

Ακολουθώντας και αυτό τις επιταγές του μνημονίου περί συγχωνεύσεων… ενώ για το ακριτικό Φιλιάτι έχει ήδη προηγηθεί η αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και έπεται οσονούπω το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ.