Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσπρωτίας: Τρόφιμα και Φάρμακα για τους πρόσφυγες του Κομπάνι

Μπορεί η οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα, όμως η ανθρωπιά δεν φθίνει ούτε και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας. Πιστό σε αυτό το πνεύμα το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσπρωτίας συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσγυγες του Κομπάνι.

Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης ο ρ/σ Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι και των γύρω περιοχών με τη συμμετοχή δήμων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

Ως μέρος της καμπάνιας αυτής το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσπρωτίας και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2 με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας συγκεντρώνει τρόφιμα,είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας.

Η καμπάνια θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και τα είδη που συλλέγουμε είναι:
· Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
· Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
· Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες ενός (ακόμα) παράλογου πολέμου.