ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

DSCN0455

DSCN0455Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1100 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΤΣΙ του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κος Τίτος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, οι Δήμαρχοι: Σουλίου κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα, Ηγουμενίτσας κος Λώλος Ιωάννης, Φιλιατών κος Παππάς Σπυρίδων, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φίλη Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κος Μαρτίνης Δονάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραμυθιάς κ.κ. Λώλος Δημήτριος, Δημητρίου Δημήτριος, Μπέλλος Θεοφάνης, Μπάμπας Ανδρέας, εκπρόσωποι των Εμπορ/κών Συλλόγων Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων, και του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, και η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε καλή χρονιά για ένα ελπιδοφόρο και δημιουργικό νέο έτος για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, και πάνω από όλα Υγεία. Ευχήθηκε στου νέους Βουλευτές του νομού καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους δηλώνοντας την θέληση του Επιμελητηρίου για συνεργασία προς όφελος της προόδου και κοινωνικής ευημερίας των Θεσπρωτών. Αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικράτησαν το 2014 και συνόψισε τις δράσεις που ανέλαβε ο φορέας εντός του έτους. Τόνισε την αρνητική ενέργεια της μεταφοράς των τουριστικών επιχειρήσεων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αλλά σημείωσε ότι για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Τουρισμός δεν είναι μόνο τα καταλύματα, και ως εκ τούτου ο φορέας θα συνεχίσει δυναμικά τις ενέργειές του για την ανάπτυξη και προβολή του. Επίσης και την, εκ του προχείρου, ενέργεια τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας (εντός 7 ημερών), τα νέα δεδομένα αναφορικά με το ΓΕΜΗ και τις αρμοδιότητες των επιμελητηρίων, και την αρνητική επίδραση στο προγραμματισμό δράσεων 2015. Επισήμανε την ανάγκη μετουσίωσης των ισχυρών θεωρητικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης σε πράξεις, θέτοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του επιχειρηματικού κόσμου από το 2015.  Διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, και κάλεσε τους συναδέλφους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και για την άψογη συνεργασία των φορέων, και ειδικά την Δήμαρχο Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, και τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς και την Πρόεδρό του κα Ελένη Δαρούσου.

Τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε μια θρησκευτική Εικόνα ήταν ο Εμπορ/κος Σύλλογος Παραμυθιάς.