Κουδούνι με ευχές και κενά…

sxoleio
sxoleioΜε πολλές ευχές, όπως άλλωστε συνηθίζεται, ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Το πρώτο κουδούνι βρήκε τους μαθητές στις αυλές έτοιμους για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, όμως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε προσωπικό, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών.
Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ παρουσίασε πίνακα με κενά εκπαιδευτικών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα. Χωρίς να υπολογίζονται τα εκπαιδευτικά κενά στα ΕΠΑΛ (όπου δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας), η ΟΛΜΕ υπολογίζει τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά σε 1.491. Ειδικότερα για την Ήπειρο -σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΟΛΜΕ- τα εκπαιδευτικά κενά φτάνουν τα 36, καθώς υπάρχουν οκτώ (8) κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Ιωαννίνων, οκτώ (8) κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσπρωτίας και 20 οκτώ (8) κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Πρέβεζας!
Από τη μεριά του το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα και να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κενά στο πρόγραμμα. 
 

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
«Η παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την ευημερία της κοινωνίας αλλά και την υγιή ανάπτυξη της. Η αρχή της νέας σχολικής χρονιά, μας βρίσκει μέσα σε μια πολυδιάστατη κρίση αξιών αλλά και θεσμών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι εκπαιδευτικοί καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, αξίες και ιδανικά. Σε αυτή τους την προσπάθεια ο δήμος με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει θα σταθεί αρωγός. Ωστόσο θα είναι και στο πλευρό μαθητών και γονιών ώστε οι μαθητές να περατώσουν τις σπουδές τους με επιτυχία και να κατακτήσουν τους στόχους τους.
Σήμερα λοιπόν, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να θυμίσω σε όλους μας τη ρήση του μεγάλου Έλληνα διαφωτιστή, Αδαμάντιου Κοραή «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους μαθητές και στους γονείς τους, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία». 

ΕΥΧΕΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο ταξίδι της γνώσης, που δεν τελειώνει ποτέ, το σχολείο αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα, την πιο συναρπαστική και μοναδική διαδρομή.

Η αγάπη για το σχολείο, για τη μελέτη, οδηγεί στη γνώση, που είναι η μόνη αξία που δε χάνεται και δεν υποτιμάται.

Εύχομαι τα χαμόγελα και η αισιοδοξία της πρώτης μέρας να κρατήσουν όλη τη χρονιά, να γίνουν δύναμη προόδου και μέσο επίλυσης των καθημερινών, μικρών ή μεγάλων προβλημάτων.

                                              Καλή σχολική χρονιά – Με Υγεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ