Κραυγή απόγνωσης από επαγγελματίες του Τουρισμού για το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας

oee1

oee1Την επιστολή της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδος, προοσυπογράφει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » , σε σχέση με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Η Επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ως γνωστόν, στα πλαίσια ψήφισης του νέου μνημονίου από την Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, αποφασίστηκε η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι, από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας συντηρήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ειδικότερα στα νησιά της άγονης γραμμής και στους λιγότερο προνομιούχους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Είναι αυτονόητο ότι, εάν τα ως άνω προγράμματα καταργηθούν μαζί με το μητρικό τους οργανισμό, όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν άμεσο και οξύ πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη προγραμματίσει τις κρατήσεις τους και έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες προμήθειες πάγιου υλικού.  Πολύ φοβόμαστε ότι, όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα μετατραπούν, με την κατάργηση του προγράμματος, σε οικογενειακές εστίες ανεργίας αντί εργασίας. Ταυτόχρονα, θα πέσει αυλαία για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις συναφών με τον τουρισμό επαγγελμάτων συμβάλλοντας στον μαρασμό της απόμακρης ελληνικής περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. σας απευθύνει έκκληση να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία κάθε άλλο παρά «δευτερεύοντα» είναι, όπως τα χαρακτηρίζει το μνημόνιο. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τουλάχιστον παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διατηρηθούν για το τρέχον έτος, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις μέλη μας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που αποζούσαν από αυτά, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Δεδομένου του επείγοντος του θέματος, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.