Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι έδιωξαν τους εκτιμητές από τη Δωδώνη!

dodoni

dodoniΘερμά ξεκίνησε η μέρα στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Η ομάδα στελεχών του τραπεζικού συμβούλου που έχει προσλάβει η ΑΤΕ προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, επισκέφθηκε τη βιομηχανία, σε μία κίνηση κυρίως καταγραφής… αντιδράσεων, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη τόσο με τους κτηνοτρόφους όσο και με εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας.

Οι εκτιμητές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση, στις 16 Φεβρουαρίου, στον κόμβο Φιλιππιάδας, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Δωδώνης. Αν  νομίζουν ότι σταματήσαμε τον αγώνα κάνουν λάθος. Σήμερα στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας στο Epiruspost.gr  απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 16ης Φεβρουαρίου, το οποίο θα γίνει στις δώδεκα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την Αγροτική Τράπεζα πρόθεση είναι εντός των επομένων ημερών να δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Η ΑΤΕ στοχεύει να τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την τρόικα και προβλέπει την αποδέσμευσή της από τις θυγατρικές μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η αιφνίδια επίσκεψη των στελεχών του τραπεζικού ομίλου που λειτουργεί για λογαριασμό της Δωδώνης, σήμανε συναγερμό για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

πηγή: epiruspost.gr