Κυρώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη ο αναδασμός Γεροπλάτανου – Πηγαδουλίων

YPOGRAFI_ANADASMOY_PHGADOYLIAΜετά από 15 χρόνια, ολοκληρώθηκε και κυρώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη ο αναδασμός Γεροπλατάνου-Πηγαδουλίων. Πρόκειται για μια ακόμη θετική εξέλιξη για την περιοχή, καθώς παραδίνονται στους αγρότες προς καλλιέργεια 2.400 στρέμματα (περίπου) αγροτικής γης, που αποτελείται από 238 αγροτεμάχια ιδιοκτησίας 158 αγροτών. 

Η Επιτροπή Αναδασμού ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 20 Ιανουαρίου 2011, ωστόσο προέκυψαν διάφορα ζητήματα που επιλύθηκαν με αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις, και έτσι την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Πιτούλης υπέγραφε την τελική απόφαση κύρωσης του αναδασμού, η οποία εστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Σημειώνεται ότι ο αναδασμός αξιοποίησης κάμπου Γεροπλατάνου και Πηγαδουλίων αποφασίστηκε με την αριθμ. 2538/12-3-2003 τροποποιητική απόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας των αποφάσεων 1071/1985 και 2642/87.

Στις 19-8-2003 ξεκίνησε η διαδικασία του αναδασμού.

Στις 15-04-2009 παραδόθηκε η νομή στους κτηματίες του νέου καθεστώτος.

Με την αριθμ. 4314/15-10-2009 απόφαση Νομάρχη ανασυστάθηκε η επιτροπή αναδασμού.

Στις 20-1-2011 ολοκλήρωσε τις εργασίες της η επιτροπή αναδασμού  και δόθηκαν οδηγίες προς τον μελετητή, βάσει των οποίων έγινε η κύρωση του.

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη στήριξη των αγροτών μας. Γνωρίζουμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση του αναδασμού Γεροπλατάνου – Πηγαδουλίων.  Από την πλευρά μας, κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την παράδοση των αγροκτημάτων στους δικαιούχους.  Το  πετύχαμε χάρη σε συστηματική και επίπονη εργασία. Στο διάστημα της θητείας μας, είναι ο τρίτος αναδασμός που ολοκληρώνεται και παραδίνεται στους αγρότες της Π.Ε. Θεσπρωτίας, εκπληρώνοντας απόλυτα την προγραμματική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής για τη βαρύτητα που δίνει στον πρωτογενή τομέα. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες και όλους όσοι εργάστηκαν για το σκοπό αυτό και παράλληλα να διαβεβαιώσω τους αγρότες μας, ότι Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό τους, δίνοντας λύσεις στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».