Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου

gitani

Η παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ  «Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου» θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση,   η οποία διοργανώνεται  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία, από την Περιφέρεια Ηπείρου,  το Δήμο Ιωαννιτών και το Σωματείο «Διάζωμα».

 Το ντοκιμαντέρ   αποτυπώνει τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου  και υλοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική προσφορά του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου. 

Στη ταινία αυτή, για τα σπουδαία μνημεία της Ηπείρου μιλούν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι που με την επίμονη και πολύχρονη εργασία τους συνέδεσαν το όνομα τους με αυτά.

Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού, την επιμέλεια των κειμένων είχε η φιλόλογος Μαίρη Μπελογιάννη, ενώ  ο γνωστός ηθοποιός   Αιμίλιος Χειλάκης «δάνεισε» τη φωνή του για τις ανάγκες της αφήγησης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος  υπογραμμίζει ότι, η προβολή του ντοκιμαντέρ θα   γίνει η αφορμή  οι πολίτες της περιοχής, αλλά και κάθε θεατής να  γνωρίσει  τα υπέροχα αυτά μνημεία και να συμβάλλει στην ανάδειξή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ü  Χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

ü  Χαιρετισμό του  Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Φίλιππου Φίλιου

ü  Xαιρετισμό του Προϊσταμένου της ΙΒ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Κων/νου Σουέρεφ

ü  Χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρου Μπένου

ü  Προβολή του ντοκιμαντέρ «Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου»

 Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το  «Διάζωμα» έχουν  φροντίσει για την παραγωγή μεγάλου αριθμού αντιτύπων τα οποία  θα διανεμηθούν δωρεάν κατά την είσοδο των πολιτών στο χώρο της εκδήλωσης.