Λαϊκή Συπείρωση: Ο Β. Αργύρης παραπληροφορεί για τον αγωγό φυσικού αερίου

Σε διατεταγμένη υπηρεσία φαίνεται ότι είναι για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  Ήπειρος τόπος να Ζεις Ε. Αργύρης.

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την παροχή φυσικού αερίου στην ‘Ήπειρο αναφέρει: «Επιβεβαιώθηκε δε ότι είναι δέσμευση η παροχή φυσικού αερίου στην Ήπειρο  και η ίδρυση  Εταιρείας παροχής Αερίου για την περιοχή.»

Ψεύδεται συνειδητά, γιατί πριν λίγες μέρες ήταν παρών στη βουλή στη συζήτηση  της διαρκούς  επιτροπής  παραγωγής και εμπορίου (1/2/2011) με θέμα την  ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου. Εκεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης δήλωσε καθαρά ότι: «…Σε σχέση με την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός….»(πρακτικά της βουλής)

Αποδεικνύεται ότι ο κ Αργύρης  προσπαθεί με τις δηλώσεις του την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις του λαού της Θεσπρωτίας ακόμα και με ψέματα, να βάλει πλάτη στη προώθηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

  • Σχεδιασμών που δεν έχουν καμιά σχέση καμιά σχέση δεν έχει με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ούτε με ζητήματα  ενεργειακής επάρκειας και διαφοροποίηση πηγών ενέργειας της χώρας μας.
  • Σχεδιασμών που δεν έχουν καμιά σχέση καμιά σχέση με τις αναπτυξιακές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων  της περιοχής μας.
  • Σχεδιασμών που Εμπλέκουν  τη  χώρα  μας στις  ιμπεριαλιστικές  αντιπαραθέσεις  και ανταγωνισμούς για την πρωτοκαθεδρία στη διανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής, με  τους  όποιους  κινδύνους  συνεπάγεται  αυτό.
  • Σχεδιασμών που θα γιγαντώνουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων ,κατασκευαστικών και ενεργειακών  αλλά θα υποβαθμίζουν την Πέρδικα και την ευρύτερη τουριστική περιοχή Θεσπρωτίας αλλά και της Πάργας .

Οι σχεδιασμοί αυτοί συναντούν την αντίσταση των Περδικιωτών με συγκεντρώσεις διαδηλώσεις, ακτιβίστικες ενέργειες .

Εκφράζεται δε και μέσα από θεσμοθετημένα όργανα όπως με  την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης και του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πέρδικας αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 23/03/2011.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  Ηπείρου όπως έπραξε μέχρι σήμερα έτσι θα συνεχίσει, Θα βρίσκεται δίπλα στο λαό της Θεσπρωτίας που αγωνίζεται για να μη γίνει ο αγωγός φυσικού αερίου.  Θα ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ μαζί με αυτόν για να επιβάλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει σαν σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.

Τον δρόμο ανάπτυξης που θα στηρίζει τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή ,στην αλιεία και στον τουρισμό. Για μια ενεργειακή πολιτική που οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό και όχι να την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα

Το Γραφείο Τύπου Της Λαϊκής Συσπείρωσης.    26/3/2011

Ολόκληρη  η στιχομυθία στη επιτροπή της βουλής έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ –  ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ            

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ(Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής):

<<Σε σχέση με την  έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Αυτό που υπάρχει ως σχεδιασμός και θα περάσει στο νομοσχέδιο για το Μπουργκάς  που ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να το φέρω στην Ολομέλεια…..

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:Δεν υπήρχε ποτέ σχεδιασμός για την Ήπειρο; Γιατί άλλα μας έλεγε πριν ο…….

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ(Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Θα σας πω κάτι που ήταν πάντα στα σχέδια. Στο νομοσχέδιο του Μπουργκάς φέρνουμε μια τροπολογία που επιτρέπει στη ΔΕΠΑ, με βάση τους καινούργιους κανονισμούς φυσικού αερίου, να προκηρύξει τις τρεις ΕΠΑ για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί πολιτικά όλοι μας, δηλαδή ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης που έχει δική της ΕΠΑ και ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, διότι υπάρχει από εκεί αγωγός που περνάει. Υπάρχει η βάνα αποδοχής, άρα προκηρύσσεται διαγωνισμός, ζητείται επενδυτής για να επεκταθεί το δίκτυο στις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής.

Για την Ήπειρο θεωρείστε απολύτως βέβαιο για τον αγωγό που θα φύγει από Κόρινθο και θα πάει Μεγαλόπολη.  Αυτό έχει σχεδιαστεί και γίνεται τώρα. Μέχρι να υλοποιηθεί ο αγωγός, να υπάρξει αέριο, να σταθεροποιηθεί η αγορά και να ξέρουμε τι διαθέσιμα έχουμε, θεωρώ προφανές  ότι η επόμενη δουλειά θα είναι να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Ηπείρου, διότι δείχνει ότι έχει και εμπορικό ενδιαφέρον. Όμως αυτό μη το εκλάβετε ως δέσμευση. Όλα αυτά έχουν μέσα τους το κριτήριο της εμπορικότητας, διότι κάποιος πρέπει να πληρώσει τα δίκτυα  κ.λ.π. Θεωρώ ότι με την εικόνα που έχουμε, ότι είναι προφανές πως θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και για την Ήπειρο.>>