Λαϊκή συσπείρωση για τον αγωγό φυσικού αερίου: ”Φωνάζει ο κλέφτης…”

dimasd

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Διαβάζουμε στα Τοπικά ΜΜΕ  σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας ενάντια στον αγωγό ότι :

«Ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας είναι υπόλογος απέναντι στους κατοίκους της Πέρδικας γιατί έδωσε άδεια εκτίμησης των εργασιών γεωλογικών ερευνών στην περιοχή υπονομεύοντας ενσυνείδητα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο 2011.»

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου:

«Με αφορμή νέα ανακοίνωση της κίνησης πολιτών Πέρδικας, στην οποία αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας έδωσε άδεια για γεωλογικές έρευνες στη ΔΕΠΑ, ενημερώνω τους πολίτες ότι:
Δεν δόθηκε ΠΟΤΕ άδεια υπογεγραμμένη από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, για Γεωτεχνικές και Γεωφυσικές έρευνες της ΔΕΠΑ στην Πέρδικα.
Επειδή η κακοήθεια, η συκοφαντία και οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου συνεχίζονται, ως μόνη ενασχόληση συγκεκριμένου κύκλου ατόμων στην Πέρδικα και όχι μόνο, τους ΚΑΛΩ να δημοσιεύσουν άμεσα την άδεια που επικαλούνται.»

Επειδή αυτά συζητήθηκαν και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23/11/2011 ας επαναλάβουμε ορισμένες αλήθειες. 

  • Χαρτί του Δήμου Ηγουμενίτσας που επιτρέπει τις γεωλογικές έρευνες υπάρχει.
  • Το χαρτί αυτό επικαλέστηκαν τόσο οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ όσο και η εισαγγελική αρχή για να κάμψουν τις αντιστάσεις των Περδικιωτών.
  • Το επέδειξαν στην επιτροπή. Ετσι πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη του.
  • Ο Δήμαρχος διάβασε αυτό το χαρτί κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. επιμένοντας ότι δεν αποτελεί άδεια για γεωτρήσεις.
  • Η αλήθεια είναι ότι δεν γράφει ότι σας δίνω την άδεια αλλά ότι δεν σας απαγορεύω η κάτι τέτοιο.
  • Τοποθετήθηκα στο Δ.Σ. ότι αυτό το χαρτί στην ουσία δίνει άδεια στην ΔΕΠΑ για εργασίες κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ. που λέει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ.
  • Ο Δήμαρχος καλεί τώρα τους Περδικιώτες να δημοσιεύσουν αυτό το χαρτί!!!!

Επειδή δεν θεωρώ ούτε τους Περδικιώτες ούτε τον υποφαινόμενο κακοήθεις αλλά πολιτικά πρόσωπα με θέση και στάση διαφορετική από αυτήν του Δημάρχου πιστεύω ότι:

αυτό που πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος αντί να μιλάει για κακοήθειες κλπ, είναι να δώσει ό ίδιος το χαρτί που μας διάβασε στο Δ.Σ. στην δημοσιότητα, γιατί αυτός το έχει στα χέρια του και όχι οι Περδικιώτες.

Έτσι «θα μπει ο κάθε μπαγαπόντης στον πάγκο του». 

Επιτρέψατε μου δύο ακόμα παρατηρήσεις:

  1. Η συζήτηση για το αν υπήρχε άδεια η όχι ήταν δημόσια παρουσία των τοπικών ΜΜΕ και καταγραμμένη ηχητικά στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. επομένως δεν υπάρχει άγνοια τουλάχιστον από τα ΜΜΕ και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
  2. Την Πέμπτη το πρωί στις 24/11/2001  όταν αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Δήμαρχο γνωστοποίησε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. ότι είμαστε αντίθετοι στις εργασίες και τους ζητάμε να φύγουν, οι υπεύθυνοι του έργου αμέσως συμφώνησαν να σταματήσουν και το πρόβλημα ήταν ποιος θα πάρει τα δείγματα που μας παραχωρούσαν. Φαίνεται ότι δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στον Δήμο. Συνέχισαν τις εργασίες μετά από την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Εισαγγελικής  Αρχής.   

      Θα επανέλθουμε στο θέμα του Αγωγού.

                                                                          Ηγουμενίτσα 01/12/2011

                                                                                Δώρης Δήμας

Σ.Σ: Το παρακάτω έγγραφο μας εστάλει από τον κ. Δήμα σε ηλεκτρονική σύνσεδη. Δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, αφού πρόκειται για δημοσίευση σε blog, ενώ όπως προκύπτει από μια προσεκτική ματιά, φέρει τόσο αρ. πρωτ και σφραγίδα από το Δήμο Ηγουμενίτσας, όσο και από την IGI POSEIDON η οποία παρέλαβε το έγγραφο.