Μένουν χωρίς φαγητό οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

TEI_SITISH

TEI_SITISHΆνω κάτω έχουν γίνει οι σπουδαστές του ΤΕΙ καθώς λίγο πριν την λήξη της ακαδημαικής χρονιάς η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη δωρεάν σίτιση. Επί ποδός βρίσκονται οι σπουδαστές στην Ηγουμενίτσα οι οποίοι έκαναν παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εξέθεσαν την κατάσταση.

Το κλείσιμο της λέσχης θα επιβαρύνει το σύνολο των σπουδαστών και θα οδηγήσει πολλούς σε διακοπή των σπουδών, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί τους. Μάλιστα για την Ηγουμενίτσα, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του παραρτήματος, το πρόβλημα καθίσταται πιο έντονο.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκαν για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ενώ αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, Δήμος, δημοτικές υπηρεσίες και αγορά να βάλουν λουκέτο για μία ημέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην υποβάθμιση του ΤΕΙ.

Οι σπουδαστές μιλούν για κατάφωρη αδικία εις βάρος τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά μετά τη διακοπή της σίτισης.

«Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου ως φερέφωνο του νόμου – πλαίσιο ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της λέσχης σίτισης. Αυτό θα οδηγήσει πολλούς φοιτητές στη διακοπή των σπουδών τους, μην μπορώντας πλέον να αντεπεξέλθουν και σε αυτό το οικονομικό βάρος» τονίστηκε από τους εκπροσώπους τους στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εικόνα της συνεχούς υποβάθμισης του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας συμπληρώνουν η μείωση των καθηγητών, η έλλειψη εργαστηρίων και η ανυπαρξία φοιτητικής εστίας.