Μέντιουμ… θεραπευτές από την Γκάνα εξαπατούσαν στα Γιάννενα!

Την αφέλεια, τις ελπίδες και την απόγνωση εκμεταλλεύτηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατάφεραν κι έστησαν μία προσοδοφόρα επιχείρηση στα Γιάννινα.

Δύο υπήκοοι Γκάμπιας, 35 και 46 ετών, παρουσιάζονταν ως μέντιουμ… και μάλιστα θεραπευτές! Και ως τέτοιοι κατάφεραν να βρουν αρκετά θύματα και να βγάλουν αρκετά επίσης χρήματα. Καθώς, η πρώτη “συμβουλευτική” επίσκεψη κόστιζε μόνο 20 ευρώ… αλλά οι επόμενες και μέχρι την επίλυση του… προβλήματος του θύματός τους 500!

Οι επιτήδειοι είχαν εκδόσει μάλιστα και  φέιγ βολάν με τα οποία διαφήμιζαν την δυνατότητα τους να προβλέπουν το μέλλον και ως ένα βαθμό να το διαμορφώνουν κιόλας!!!

Στη δράση τους έβαλε τέλος η αστυνομία, η οποία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα που διαμένουν και  κατέσχεσε τα αντικείμενα της μαντείας και το διαφημιστικό υλικό!!!

Η έφοδος έγινε αφού νωρίτερα αστυνομικοί είχαν εμφανιστεί ως πελάτες που ενδιαφέρονταν να μάθουν το μέλλον τους!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο εν λόγω διαμέρισμα μεταξύ του μέντιουμ και αστυνομικού, προσποιούμενης την πελάτισσα, για δήθεν επίλυση προβλήματος υγείας, ο 46χρονος υποδέχτηκε στην είσοδο του διαμερίσματος την αστυνομικό, η οποία συνοδευόταν και από έτερο αστυνομικό.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μέντιουμ με την αστυνομικό, κατά την οποία της υποσχέθηκε την επίλυση του προβλήματός της, παραλαμβάνοντας προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 35χρονο, καθώς επίσης και τον 46χρονο συνεργό του που βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν για την εξαπάτηση των θυμάτων, χαρτάκια που διαφημίζουν τις υποτιθέμενες ικανότητες του μέντιουμ, εκτυπωμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυτό σίγουρα ήταν κάτι που δεν το είχαν προβλέψει τα δύο μέντιουμ!!!