Μέτωπο κατά της βίας ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Τα πρόσφατα περιστατικά βίας, που κορυφώθηκαν με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά και η πορεία της οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης  του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευαγγ. Βενιζέλος.  Ανέφερε επίσης ότι, ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείεται, για προφανείς λόγους, η Χρυσή Αυγή.

 
Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η αγορά και οι οικογένειες. Και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο βήμα είναι η «στροφή», που σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών. Πάντως, τόνισε, «τα γεγονότα έχουν μιλήσει».
 
«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία.
 
Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι αυτό είναι θέμα της Διάσκεψης των Προέδρων και εν τέλει της Ολομέλειας της Βουλής.
 
H ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας μετά την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Κατά την έξοδό του ο κ. Δενδιας είπε ακόμη: «Ενημέρωσα απόψε τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, καταρχήν σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας, όπως και για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα”.
πηγή: ΑΜΠΕ