Μέχρι τέλος Νοέμβρη σχέδιο νόμου για τον Κώδικα των Εθνικών Κληροδοτημάτων και την αναμόρφωση των διατάξεων των Σχολαζουσών Κληρονομιών

Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει έως τα τέλη του Νοεμβρίου στη Βουλή, σχέδιο νόμου για τον Κώδικα  των Εθνικών Κληροδοτημάτων και την αναμόρφωση των διατάξεων των Σχολαζουσών Κληρονομιών. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 25 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα. Στην ίδια απάντηση αναγνωρίζεται ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι απαρχαιωμένο και για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον πρέπει να αναμορφωθεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει συγκεκριμένα ότι «με την αριθμ. Δ6Α 1143866ΕΞ2012/11.10.2012 απόφασή του έχει συσταθεί Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία, μεταξύ  άλλων, ασχολείται  με τη σύνταξη σχεδίου νόμου του Κώδικα Εθνικών Κληροδοτημάτων και την αναμόρφωση των διατάξεων των Σχολαζουσών Κληρονομιών,  στο οποίο προβλέπεται και η δημιουργία μητρώου κοινωφελών περιουσιών και μητρώου σχολαζουσών κληρονομιών, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2012».