Μήνυμα του Γιάννη Γεωργόπουλου για τις εκλογές

georgopoulos

georgopoulosΣυμπατριώτες, συμπατριώτισσες.

Κάθε εκλογική αναμέτρηση , χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς και όχι μόνο, σαν κρίσιμη, οριακή, ιδιαίτερη, που με όραμα , συμμετοχή και μάχη θα μας έδινε ελπίδα ,θα μας έβγαζε από το τούνελ και θα μας οδηγούσε στο δρόμο της ευημερίας.

Το αν τα παραπάνω ίσχυαν ή εξυπηρετούσε η κατασκευή διλημμάτων και κινδύνων το αφήνω στην κρίση σας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τώρα πλέον φτάσαμε στο σημείο μηδέν.

Ελεύθερη πτώση του βιοτικού επιπέδου, διάλυση μεσαίας τάξης, δημιουργία τάξης νεόπτωχων και ο πάτος του βαρελιού συνεχώς μετακινούμενος προς τα κάτω.

Όλα τα παραπάνω έχουν κλονίσει το πολιτικό σύστημα, η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει και ακουμπά όλα τα κόμματα, όλους τους πολιτικούς, κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.
Η αξιοπιστία των πολιτικών έχει καταρρεύσει, η δυσπιστία και η απογοήτευση περισσεύουν.

Παρόλο το ήδη άσχημο κοινωνικό περιβάλλον που όλοι βιώνουμε, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό που τελειώνει, αυτό που χρεοκόπησε, πιστεύοντας στη συμμετοχή και όχι στην ασφάλεια του καναπέ και της ανώδυνης κριτικής, πιστεύοντας ότι πρέπει να δοθεί στον κόσμο μία ελπίδα , μία προοπτική, ένα στήριγμα που να μπορεί να ακουμπήσει , πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε πια στους πρώην ναυαγούς να εμφανίζονται σαν ναυαγοσώστες, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που απαρέγκλιτα υπηρέτησα από τα μαθητικά μου χρόνια και τον Αντώνη Σαμαρά που τόσο κοπιάσαμε μαζί με άξιους συνεργάτες , υπό αντίξοες συνθήκες, για να τον αναδείξουμε στην αρχηγία του κόμματος.

Αποφάσισα να μπω στη μάχη αυτή τη δύσκολη στιγμή, παρόλο που αισθάνομαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα , ότι το προσωπικό και οικογενειακό κόστος είναι τεράστιο, ότι οι καιροί για μη επαγγελματίες πολιτικούς είναι δύσκολοι, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η συσωρευμμένη επαγγελματική μου εμπειρία σε
αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει το νομό να ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες την καταιγίδα που αισθάνομαι ότι έρχεται.
Μόνο με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ωρίμανση και δρομολόγηση νέων θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Ν.Δ. , γνωρίζοντας ότι κρινόμαστε στα επώδυνα και όχι στα ανώδυνα , ότι στη φουρτούνα χρειάζεται γερό τιμόνι γιατί εκεί εμφανίζονται όλες οι αδυναμίες του καπετανιου και με τη δέσμευση να μην υποσχεθώ οτιδήποτε ανέφικτο, αλλά και να μην εξαπατήσω κανένα.

Τελικά δεν επιλέχθηκα να είμαι ανάμεσα στους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Το να βρεις κάποια αφορμή για να καταγγείλεις την όποια διαδικασία επιλογής είναι το μόνο εύκολο.
Η ανυπαρξία όρων ήταν γνωστή εκ των προτέρων και με την χωρίς όρους συμμετοχή μας τη νομιμοποιήσαμε, θεωρώντας όμως παράλληλα αυτονόητο ότι θα ικανοποιηθεί η καθολική απαίτηση της κοινωνίας για ανανέωση, ελπίδα, και ρήξη με το παρελθόν.

Θέλω να δηλώσω παρόν σε οποιονδήποτε αγώνα για το καλό της Θεσπρωτίας και να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο αυτό τον κόσμο, που ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, στήριξε την υποψηφιότητά μου και μου έδωσε τη δύναμη για νέους αγώνες.

Ιωάννης Ε. Γεωργόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός.