Ματαιώθηκε η συνάντηση του Υφ. Εργασίας με τους φορείς στην Ηγουμενίτσα

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο το μεσημέρι, συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσου Πετρόπουλου, με τους φορείς στην Ηγουμενίτσα.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση, είχε εισέλθει 4μελής οικογένεια της πόλης η οποία, πριν ακόμα φθάσει ο Υφυπουργός, επιτίθετο κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία της αντίδρασης αυτής σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μη χορήγηση σύνταξης στον 71χρονο πατέρα της οικογένειας, με 95% αναπηρίας (τύφλωση) λόγω χρεών προς το ασφαλιστικό του ταμείο και την εφορία. Παρ’ολο που τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να πείσουν την οικογένεια ότι μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού με τους φορείς, θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους ίδιους, η οικογένεια αρνήθηκε να αποχωρήσει και να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί τη συνάντηση.
Νωρίτερα η ίδια οικογένεια, είχε δημιουργήσει ανάλογο σκηνικό με ένταση και αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Υφυπουργού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθεί η επίσκεψη του Υφυπουργού στην Ηγουμενίτσα.

Νωρίτερα, από την Παραμυθιά ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, από τον επόμενο μήνα. Ο Υφυπουργός έκανε λόγο για παραπληροφόρηση των πολιτών σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και επεσήμανε ότι καμία σύνταξη μέχρι του ποσού των 2000 ευρώ μεικτά ή των 3000 συνολικά αν πρόκειται για δύο συντάξεις, δεν πρόκειται να υποστεί περικοπή.

Αναφερόμενος στις επικουρικές μίλησε για ποσό αναπλήρωσης 0,45% κατ’ έτος ασφάλισης και επεσήμανε ότι αυτό θα προστίθεται στη σύνταξη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ακόμα και με την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού δεν πρόκειται να γίνει καμιά περικοπή σε επικουρικές συνάξεις που αθροιστικά με την κύρια σύνταξη δεν υπερβαίνουν τα 1300 ευρώ.