Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση καθαριότητας σε ιδιώτες

igmdimarxeio

igmdimarxeioΤην Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας υλοποιώντας την υπ’ αριθμ. 14/2013 απόφασή του, πραγματοποίησε 3ωρη στάση εργασίας από τις 9.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στη  διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την αποκομιδή  απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων. Το αποτέλεσμα της παραπάνω  κινητοποίησης ήταν η ματαίωση του διαγωνισμού.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες  –  Συμπολίτες, Συμπολίτισσες

·         Είναι καθαρό ότι η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε διαθεσημότητες – απολύσεις .Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην  ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών.

·         Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας διεκδικεί: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες  υπηρεσίες . Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα  επαναφέρει τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος .

·         Τέλος αποδείχτηκε πως όταν οι εργαζόμενοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, και να θέτουν συγκεκριμένους στόχους, μπορούν να έχουν αποτελέσματα οι αγώνες τους. Και ακόμα καλύτερα όταν παλεύουν μαζί με την κοινωνία, διεκδικώντας  αγωνιστικά την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Ηγουμενίτσα 02/05/2013