Μείωση της τιμής του γάλακτος στους μικρούς παραγωγους από τη “ΔΩΔΩΝΗ”

provata

Η γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ” προχώρησε σε μείωση της τιμής του γάλακτος κατά 3 λεπτά για τους κτηνοτρόφους που δίνουν μέχρι 50 τόνους.

Το γεγονός σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ:

Λίγες μόλις μέρες μετά τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποδεικνύεται ότι επενδύσεις και καπιταλιστική ανάπτυξη δε συμβαδίζουν με τη λαϊκή ευημερία.

Η μείωση στην τιμή του γάλακτος κατά 3 λεπτά για τους κτηνοτρόφους που δίνουν μέχρι 50 τόνους στη γαλακτοβιομηχανία, σε συνδυασμό και με τις γνωστές κακοπληρωμένες σχέσεις εργασίας- ομηρίας, ορισμένου χρόνου, είναι ο τρόπος που βγαίνουν τα κέρδη για να πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι!

Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων ανάμεσα σε άλλα για:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, κά.

Οι τροπολογίες του ΚΚΕ που κατατίθενται στη Βουλή για τα παραπάνω και για άλλα μέτρα ανακούφισης, στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων καταψηφίζονται σταθερά από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανενός είδους αστική κυβέρνηση. Να ενισχύσουν το μόνο κόμμα που είναι εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, που αντιπαλεύει ήδη τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τους μικρούς κτηνοτρόφους και αγρότες.

Μόνοι τους και όλοι μας! Με δυνατό ΚΚΕ!