Μεγάλη ποσότητα σκανκ εντοπίστηκε στο Γηρομέρι

narkotika

narkotikaΑντιμέτωποι με μία από τις πιο περίεργες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών είναι οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας αλλά και έμπειροι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, καθώς είναι η πρώτη φορά που κατάσχεται μεγάλη ποσότητα σκανκ.

Πρόκειται για υδροπονική εκδοχή του χασίς η χρήση της οποίας κάνει θραύση σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές αν και είναι ιδιαίτερα ακριβό και η τιμή του, στη λιανική ξεπερνά ακόμη και αυτή της κοκαΐνης, η ζήτηση είναι μεγάλη… Και αυτό γιατί αποτελεί τη νέα μόδα, δημιουργεί έντονες παραισθήσεις και η δράση του διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι τα… απλά ναρκωτικά.

Μεγάλη ποσότητα λοιπόν τέτοιας ναρκωτικής ουσίας εντοπίστηκε στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε μετέφερε 167 κιλά ναρκωτικών ουσιών.

Τα 70 δέματα, περίπου δηλαδή η μισή ποσότητα, ήταν σκανκ, χασίς υδροπονικής καλλιέργειας. Τα δέματα έφεραν ετικέτες στην αγγλική γλώσσα, στις οποίες αναγράφονταν το ακριβές βάρος και η ποιότητα.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας Ρωσοπόντιος 29χρονών συνελήφθη ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο γίνονταν η μεταφορά ανήκει σε αλλοδαπό ο οποίος αναζητείται.

Η αστυνομία ερευνά με μεγάλη προσοχή την υπόθεση αυτή και δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για παραγγελία που είχε δοθεί από χώρα του εξωτερικού, μέσω διαδικτύου.

πηγή: epiruspost.gr