Μεγάλη πυρκαγιά από χθες στις παρυφές των Ιωαννίνων

Χθες 19-07-2011 και Ω.15.10΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Τ/Κ Ασβεστοχωρίου του Δήμου Ιωαννιτών και επεκτάθηκε σε περιοχές της Δ/Κ Πεδινής και Τ/Κ Νεοχωροπούλου, όπου κάηκε χορτολιβαδική έκταση 4.500 στρεμμάτων και δασική έκταση 1.500 στρεμμάτων. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν πενήντα (50) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με είκοσι δύο (22) οχήματα από την Δ.Π.Υ. Ιωαννίνων, 5η Ε.Μ.Α.Κ., Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Κόνιτσας, Π.Υ. Φιλιππιάδας, Π.Υ. Πρέβεζας και Π.Υ. Ηγουμενίτσας, πέντε (5) ομάδες από το πεζοπόρο τμήμα της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου, πέντε αεροσκάφη (CL 215 και CL 415) και ένα (1) ελικόπτερο ERICKSON.

Επίσης συμμετείχαν έξι (6) οχήματα με δώδεκα (12) άτομα από όμορες Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας (Π.Υ. Τρικάλων, Π.Υ. Καλαμπάκας, Π.Υ. Γρεβενών, Π.Υ. Πτολεμαΐδας, Π.Υ. Καστοριάς, Π.Υ. Φλώρινας), τρεις (3) ομάδες πεζοπόρο από την Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας, σκαπτικά – χωματουργικά – υδροφόρα οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ελληνικό Στρατό. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Σταυρόπουλος Χρήστος.

Η πυρκαγιά απείλησε κατοικημένες περιοχές της Δ/Κ Πεδινής και Τ/Κ Νεοχωροπούλου, αλλά αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας μας.

         Για τα αίτια της παραπάνω πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Γραφείο της Δ.Π.Υ. Ιωαννίνων.