Μερόπη Τζούφη: Δήλωση για την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα

Μια ακόμη επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, επαναλαμβάνοντας τις τετριμμένες κυβερνητικές υποσχέσεις για την περιοχή μας. Ακούσαμε και πάλι για το δρόμο Ιωάννινα-Κακαβιά, για τη δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας, το προεδρικό διάταγμα της Παμβώτιδας και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες και υποσχέσεις, χωρίς οικονομικές και χρονικές δεσμεύσεις, χωρίς να προχωρά κανένα έργο.

Λέξη επίσης δεν ειπώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αλλά και για τον αριθμό των φοιτητών που μειώνεται χρόνο με το χρόνο στο Πανεπιστήμιο. Όπως και για τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη ξέφρενη τουριστικοποίηση και τον αυθαίρετο επανακαθορισμό των ορίων στο Πάπιγκο. Άλλωστε, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης στην Ήπειρο έγινε ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στην πώληση και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, του τρίτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης να καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «την τελευταία ελπίδα για τη χώρα και την Ήπειρο». Άραγε, η προηγούμενη τετραετία ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά την οποία η Ήπειρος υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο, ήταν η προτελευταία; Και τι πρόκειται να αλλάξει τώρα, με τις ίδιες ανέξοδες υποσχέσεις και τα μηδενικά έργα για την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας;

Μερόπη Τζούφη

βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ