Με αναχώματα και αντλίες κρατούν ανοιχτή την Εγνατία Οδό!!!

EGNATIA PLHM1Πλημμύρισε τελικά η Εγνατία Οδός στην περιοχή της Πεδινής. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον Δεκέμριο του 2010, οπότε και πάλι ο “πιο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της χώρας” είχε μετατραπεί σε λίμνη, για μια ακόμα φορά το φαινόμενο επαναλαμβάνεται! Κι ας περίσσεψαν τότε οι δηλώσεις του τύπου “οι μηχανικοί της Εγνατίας εξετάζουν τις αναλλακτικές λύσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον”.
Σήμερα λοιπόν, η μία λωρίδα, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα έχει κατακλειστεί από τα νερά και η κίνηση γίνεται με δυσκολία.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η κατάσταση έδειχνε εξαιρετικά δύσκολη και προς στιγμή εξετάστηκε η πιθανότητα να κλείσει εντελώς ο δρόμος και να διοχετευθεί η κίνηση μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας (!!!).

Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, με δεδομένο ότι είναι κλειστή και η Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Αθηνών.

Έτσι αποφασίστηκε να λειτουργήσουν αντλίες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για την απομάκρυνση των υδάτων ενώ το προσωπικό θα είναι σε επιφυλακή. Το πρωί η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Αποφάσεις που θα καταλήξουν και πάλι σε βαρύγδουπες δηλώσεις;