Με αντιπροσωπεία εργαζομένων των ΕΛΤΑ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

igmdimarxeioΑντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Βασιλόπουλο, το Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Μπακέλλα και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων των ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας κ. Μπίνα Θεοχάρη, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κάτσινος.

Θέμα της προγραμματισμένης συνάντησης υπήρξε η απόφαση της κυβέρνησης (από τον Αύγουστο) για ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όπως τόνισε η Αντιπροσωπεία των Ταχυδρομικών, «σήμερα, που η κρίση της Ελληνικής οικονομίας δημιουργεί πλείστα προβλήματα, η ύπαρξη δομών που μπορούν να συμβάλλουν στην ανασύστασή της είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Παράλληλα, επεσήμαναν ότι μια πιθανή πώληση των ΕΛΤΑ, θα έχει οδυνηρές συνέπειες και στην Περιφέρεια της χώρας, με την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, αφού θα καταργηθούν αγροτικοί Ταχυδρόμοι και αγροτικά δρομολόγια. Ενώ είναι βέβαιο, ότι θα χαθούν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μια σημαντική και αξιόπιστη κρατική δομή, όπως είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Δήλωσε τη στήριξή του στην προσπάθεια των εργαζομένων ώστε να παραμείνουν τα ΕΛΤΑ Δημόσιος φορέας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Ταχυδρόμου και του Ταχυδρομείου στην επικοινωνία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δημόσιος χαρακτήρας των Ταχυδρομείων, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι συνειδητή επιλογή, αφού όλοι θέλουν να προσφέρουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους πολίτες και την επικράτεια, με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.