Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο ο όρκος στην Περιφέρεια

PERIFEREIAKO GONIA 30Θερμή αναμένεται να είναι η διαδικασία ορκωμοσίας στην Περιφέρεια Ηπείρου καθώς η παρουσία των περιφερειακών συμβούλων που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, προκαλεί αντιδράσεις οργανώσεων και φορέων.

Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο στις δέκα το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μία ώρα νωρίτερα οι αντιφασιστικές οργανώσεις της περιοχής έχουν δώσει ραντεβού έξω από την Περιφέρεια, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έχει οργανώσει μία σειρά αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στις κατα τόπους ορκωμοσίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: «Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί, μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».