Με εγκαίνια και κορδέλες την Παρασκευή ανοίγει ο δρόμος Καρτέρι- Πάργα…

KARTERI PARGA 11 13Τελικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος βρήκε το χρόνο που έψαχνε. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ήπειρο για… διπλά εγκαίνια και διπλές κορδέλες!

Από τη μία θα κάνει τα εγκαίνια στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας, όπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και δίνεται στην κυκλοφορία.

Κι από την άλλη, θα κάνει τη χάρη στους Ηπειρώτες να κόψει την κορδέλα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα στο δρόμο Καρτέρι Πάργα!

Ο δρόμος, στο τελευταίο τμήμα των δύο χιλιομέτρων έχει ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου. Όμως η επιβλέπουσα αρχή αρνούνταν να τον δώσει στην κυκλοφορία υποβάλλοντας τους οδηγούς σε μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά οργισμένα τηλεφωνήματα στην Αθήνα προκειμένου να δοθεί η εντολή και να ανοίξει ο δρόμος.

Από το αρμόδιο υπουργείο και την επιβλέπουσα αρχή προβάλλονταν διάφορες δικαιολογίες που άγγιζαν τα όρια του γελοίου. Την ίδια ώρα βέβαια φούντωναν οι πληροφορίες ότι για να ανοίξει ο δρόμος θα πρέπει πρώτα να…εγκαινιαστεί!

Κι έπρεπε να βρει το χρόνο ο Γενικός Γραμματέας για να κόψει την κορδέλα σε ένα έργο όπου το κράτος των Αθηνών δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το πλήρωσαν δηλαδή οι Ηπειρώτες από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αντιστοιχούσαν στην περιοχή.

Μάλιστα είναι διπλή η πρόκληση του αρμόδιου υπουργείου που θέλει να πανηγυρίσει καθώς παρότι δεσμεύτηκε και έναντι των κοινοτικών δεν μετέφερε το συγκεκριμένο έργο στο Τομεακό πρόγραμμα ώστε τα 45 εκατομμύρια που στοίχησε να επιστρέψουν στην Ήπειρο και να διατεθούν σε άλλα έργα.

Είναι άγνωστο αν στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι Ηπειρώτες πάντως είναι σίγουρο ότι έχουν γυρίσει την πλάτη σε τέτοιους παράγοντες και σε τέτοιες νοοτροπίες.

πηγή: epiruspost.gr