Με εξώδικα οι γιατροί για το ωράριο…

mpezas_ygeiasΑυθαίρετο και πέραν πάσης επιστημονικής λογικής καθεστώς εργασίας, χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΕΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) την επιβολή 8ωρου συνεχούς ωραρίου στους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του ΠΕΔΥ. 

Όπως τόνισαν, στο εξώδικο που επέδωσαν στον Αντώνη Μπέζα, επεσήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ασθενείς και τους γιατρούς. Με αφορμή την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε:

«Οι ειδικευμένοι ιατροί – οδοντίατροι που προέρχονται από τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι με βάση το ν.4238/2014 εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), εργάζονται ως ιατροί – οδοντίατροι ΠΕ  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κατά συνέπεια, το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών – οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς εργασίας με τους ιατρούς – οδοντιάτρους του ΕΣΥ, που είναι το επτάωρο.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες (έχουν συσταθεί τα Συμβούλια Αξιολόγησης σε κάθε ΔΥΠΕ της χώρας και έχει εκδοθεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος) και επιδίωξή μας είναι η κατάταξη των ιατρών – οδοντιάτρων στον κλάδο ΕΣΥ να γίνει συντομότερα από τη προβλεπόμενη στο νόμο προθεσμία, που είναι οι οκτώ μήνες μετά την αίτησή τους».