Με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο μπουζουκιού του Σύγχρονου Ωδείου

matsikas

matsikasΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο μουζουκιού που διοργάνωσε το Σύγχρονο Ωδείο στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής!

Τρείς ώρες οι μαθητές του Ωδείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία του μπουζουκιού, την τέχνη της κατασκευής του και φυσικά να διδαχτούν τις τεχνικές ενος σπουδαίου σολίστ, του Γιώργου Μάτσικα.

Ο Γιώργος Μάτσικας με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας κ. α, μύησε τους μαθητές στο μοναδικό ηχόχρωμα του οργάνου.

Ο Διονύσης Μάτσικας, ένας από τους γνωστότερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων, εξήγησε τις τεχνικές κατασκευής και τα μικρά μυστικά που κάθε δεξιοτέχνης πρέπει να γνωρίζει ώστε να “αποσπάσει” τον καλύτερο δυνατό ήχο. 

Νωρίτερα, ο μαθητής του Ωδείου Βιρβίλης Σταύρος πέρασε με άριστα τη βάσανο των εξετάσεων και απέκτησε τη βεβαίωση περάτωσης των σπουδών του. 

Οι υπεύθυνοι του Ωδείου Μπέλλου Μαρία και Μπέλλος Άρης, περήφανοι για το μαθητή τους, δεν παρέλειψαν να του υπενθυμίσουν, ότι η μουσική και η συστηματική ενασχόληση με αυτή… δεν τελειώνει ποτέ.