Με νέα δομή η Αστυνομία στην Ήπειρο

ASTYNOM 14Με βάση το νέο νόμο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδιοργανώνεται και οργανώνεται πλέον η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και οι τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Σε εφαρμογή λοιπόν και του νέου οργανογράμματος γίνονται και οι τοποθετήσεις των αξιωματικών μετά τις κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ουσιαστικά στο εξής η Αστυνομία θα απαρτίζεται από τρεις κλάδους. Τάξης, Ασφάλειας και Μεταναστών και Συνόρων.

Στο τρίπτυχο αυτό οργανώνεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και οι αστυνομικές διευθύνσεις.

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου παραμένει μετά την προαγωγή του σε υποστράτηγο ο κ. Κώστας Τρομπούκης.

Ο Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο οποίος προήχθη σε ταξίαρχο, μετακινείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και αναλαμβάνει Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Ηπείρου.

Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ιωαννίνων αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοτσάφτης και στην Άρτα, μετά την αποστρατεία του Κώστα Βαρέλη, αναλαμβάνει ο Κώστας Σκούμος.

Ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί διευθυντές στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Συνόρων ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.

Το νέο μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτο φορά, μοιάζει εξαιρετικά περίπλοκο και δαιδαλώδες και προϋπόθεση για την επιτυχία του είναι η συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ήπειρο, οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν θέσεις κλειδιά, υπηρετούν πολλά χρόνια στην περιοχή, γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και έχουν αποδείξει στην πράξη ότι ξέρουν και να εργάζονται και να συνεργάζονται.

Ο Κώστας Τρομπούκης είναι ο αρχαιότερος όλων με μακρά προυπηρεσία σε μάχιμες υπηρεσίες, ο Ανδρέας Παπιγκιώτης έχει δώσει δείγματα γραφής και ο Δημήτρης Κοτσάφτης διακρίνεται για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα.

Απομένει να συμπληρωθούν οι τοποθετήσεις και κυρίως να ξεκινήσει να λειτουργεί στην πράξη το νέο μοντέλο προκειμένου να κριθεί επί της ουσίας, καθώς μέχρι σήμερα έχει συνοδευτεί από αμφισβητήσεις και μεγάλη επιφυλακτικότητα.