Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης

Σε συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρη, τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, ενώ έγινε αναφορά και στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο Υπουργός για το ζήτημα που έχει προκύψει με την περικοπή των εξισωτικών αποζημιώσεων επιβεβαίωσε, ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν υπάρξει με τις επιλέξιμες εκτάσεις, για τις οποίες οι δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να καταθέσουν ενστάσεις στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους βοσκότοπους, υποσχόμενος ότι θα δοθεί άμεσα λύση και στην καθυστέρηση που παρουσιάζεται στις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ως προς τη νέα προγραμματική περίοδο, υπήρξε ταύτιση Υπουργού και Περιφερειαρχών για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την Αγροτική Ανάπτυξη, καθώς επίσης και για την εκχώρηση στις περιφέρειες τουλάχιστον του 1/3 των πόρων του νέου προγράμματος.